вторник, 4 юли 2017 г.

Морски мистерии през Юни

Дойде това прекрасно време от месеца, в което куриерът се обажда по телефона и минути по-късно държа своя BOPS в ръце. 
...

Е, по стечение на обстоятелствата дописвам този пост две седмици след онзи радостен ден. И съм малко изненадана да открия, че отварям кутията със същото трепетливо чувство, както и през юни. 
Не знам, как го правите, но всеки път оставам изненадана и искрео очарована от артикулите вътре. Никога не би ми дошло на ум да сложа вътре лупичка и това очарователно огледалце с русалка. Но ето ги, сгушили са се под синята хартия на меко върху любимият ми арткул от кутията и надничат към мен. Пристигнаха толкова на време. Особено след като този уикенд решихме спонтанно в 10 вечерта да идем за Джулая на морето. Съвсем, съвсем навреме. И все пак моя милост се загуби в среднощното стягане на багажа на бебето и си забрави задължителния плажен артикул за търсене на мидички и изследване на пясъка. Но какво да се прави. 

Ако някой ви каже, че не може с дветемесечно бебе да взимате решеия от днес за утре и посреднощ да стягате багаж, да знаете, че ви е излъгал. Нищо такова няма. Е, вярно, забравяш по някое и друго нещо, но следващия път ще компенсирам. Включила съм ги в списъка за следващото море. 
Огледалцето е супер сладко. Аз съм от хората, които никога не носят огледало в чантата си, нито пък някога ми е трябвало. Никога не ми идва на ум през деня, да отворя огледалцето и да погледна дали веждите ми са добре или гримът ми не се е размазал (по простата причина, че и грим не нося). Но това дребно, кръгло съкровище е толкова готино, че просто няма как да не си го разнасям с мен наляво-надясно. И докато свикна да го ползвам, ще го давам със 100-каратова усмивка на устата на всички девойки, които ми го поискат. И ще им се хваля, че е от книжната ми кутия. :)
Следващият артикул е нещо, което нямам търпение да изпробвам - ръчно израбортен сапун от Casyopeya - Aquamaria. Само преливащия синьо-зелен цвят ме кара да си представям морето. 

И така стигаме до любимият ми артикул в кутията. Няма да се изненадате като разберете, че това е платнена чанта с книжен надпис под логото на Издатество Колибри. Страхотна е, Винаги съм искала да си имам такава. Преди време разглеждах блога на BOPS и докато се ровех из миналите кутии, видях, че е имало вече веднъж чанта и направо умрях от яд. Но сега вече всичко е наред. :) Имам си прекрасна и на всичкото отгоре стилна и черна чанта с надпис:

"Да нaмериш време да четеш е като да намериш време да обичаш."

Юнският избор на Четат ли двама за БОПС е "Черната къща". Признавам си, че тази книга ме изважда от настоящата ми книжна зона на комфорт. Но ще ви кажа също така и че я загледах на няколко пъти. НО истината е, че нямаше да си я купя, така че отново съм наистина доволна, защото това ще ме подтикне да я прочета. А се е случвало не веднъж и дваж книги от непредпочитани от мен жанрове да ми влизат под кожата и да ме оставят искрено и приятно изненадана. 
Започвам я съвсем скоро, само да си довърша "Бьорнстад" на Бакман, за която напоследък не ми остава никакво време. Все по някоя открадната страница тук и там.

Знам, че този път доста късно успях да напиша това, но все пак искам да споделя с вас радостта си. А и хубавото на помоткването е, че съвсем скоро ще дойде и новият ДВОЕН юлски БОПС. :) Чакам го с нетърпение. :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар

"Принцеса на пепелта" се възражда

Доста се чудих, дали да пиша ревю за "Принцеса на пепелта". Все още не съм сигурна, че тези думи ще излязат от черновата. Но ако н...