четвъртък, 10 декември 2015 г.

Любовен елексир в писма

Фина, елегантна размяна на писма между Адам и Луиз. Една двойка, превърнала се в две единици. Или може би не съвсем. Писмата им разнищват въпросите за същността на любовта - нейните измерения, поприще, проявления, дори и някои алхимични свойства. Думите на Ерик-Еманюел Шмит се леят леки и плавни като перце, разкривайки пред читателя двете половини на самата любов. Диалогът носи настроението на игра на топка, която децата си подхвърлят един на друг. Някъде всред страниците спрях да внимавам как са подписани писмата. Позициите на бившите любовници се променят толкова бързо и с такава лекота, че някак без да се усетя излизам от рамките на половите и поведенческите стереотипи и тяхната принадлежност. Новелата позволява дори да разгледаме любовта като химично съединение, като експеримент, като емпирични данни, но и като мъгляво магьосническо заклинание.

Наистина леко и приятно изживяване. А нищожният обем, едрият шрифт, идеята и наистина майсторския диалог, който изгражда Шмит, я правят чудесно вечерно четиво.

1 коментар:

  1. Здравейте всички, моето име е Розана Един, искам да свидетелствам и да благодаря на магьосника д-р Огъндел за това, което той направи за мен, той върна любовта ми, която ме остави четири години без предупреждение, никога не съм смятал, че любовникът ми някога може да се върне за мен, но д-р Огъндъл доказа, че моето фалшиво мислене е погрешно, че д-р Огъндъл е най-добрият играч на магии, прочетох всичките му ревюта и видях, че той е помогнал на много хора не само мен, аз съм тук, не вярваме, че има магии, които могат да върнат любовника, който е изчезнал 4 години в рамките на 24 часа. Господи, вие сте добри, може Бог да ви благослови и вашето семейство и да ви защити, така че да можете да продължите да помагате на хората като на начина, по който ми помогнахте, сър обещавам, че ще дам това свидетелство на радиостанцията, ти направи за мен. Всяко тяло, което има нужда от д-р Огъндъл, ви помага да се свържете с него чрез Него:

    Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com
    Какво е номера: +2349065101630
    Viber номер: +27638836445

    ОтговорИзтриване

"Заклинание за светлина", магия за живот

Рядко ми се случва да оставам така безмълвна след книга. Още по-рядко ми се иска да не ви казвам нищо. Но този е един от редките случаи. Пре...