понеделник, 9 септември 2019 г.

"Евърлес" - Сара Холанд (Ревю)




Заглавие: "Евърлес"




Автор: Сара Холанд
Издателство: Егмонт
Превод: Лили Илиева
Брой страници: 336


Година: 2018



Отдавна мина времето, в което не признавах пред себе си, че съм YA фен. Но няма какво да се лъжем. Обичам този жанр. Особено след натрупване на няколко сериозни книги. В такива моменти имам нужда от някое интригуващо и лесно смилаемо четиво, което може да ми поднесе досра доза смях, напрежение и трепет.

Макар че мога спокойно да кажа, че Сара Холанд не е подходила с много хумор към нещата. Но концепцията й е дяволски добра.

В кралство Семпера времето е пари. И парите са време. Буквално. Кръвта плаща дълговете.
Джулс е родена в столицата Евърлес и прекарва ранното си детство в охолство и в компанията на младите принцове. Но след събития, които остават малко в сянка, семейството й е прогонено оттам. Едно е ясно, за всичко е виновен жестокият принц Лиъм, който винаги се е държал студено, надменно и арогантно. Човекът, който мрази Джулс повече от всичко на света.
Принудени да бягат, Джулс и баща й, се установяват в едно малко градче на име Крофтън, където тънат в мизерия и изплащат с кръвта и времето си непосилни дългове. Но това няма значение, защото са в неизвестност, защото Лиъм не знае къде са и това държи дъщеря му в безопастност.

До деня, в който става ясно, че дълговете им са прекалено големи и ако не се направи нещо, Джулс ще загуби баща си. Затова тя заминава тайно за Евърлес, където планира да работи здраво, без да се набива на очи и за нула време да се върне у дома с достатъчно спестени кръвни монети, за да изплатят дълга си и да заживеят нормално, а защо не дори и да се върне в училище, да бъде нещо.

Но разбира се, нищо не протича така както си го е представяла. На Джулс те първа й престои да загуби много, но и да открие много. Тя ще се срещне отново очи в очи с детската си любов принц Роуан и неговият брат, когото мрази до мозъка на костите си - Лиъм. Предстои й да открие опасни тайни за семейството си. И да научи повече за легендата за Магьосницата и Алхимикът. Предстои й да се превърне в част от един мит, който се носи като мъгла от уста на уста без да е ясно каква е истината.

Сара Холанд е щедра на тайни и разкрития. Действието е динамично, осеяно на всяка страница с интригуващи ситуации, които носят потенциалната опасност на един немислим край.
В крайна сметка доста неща се случиха. Някои очаквани, други не толкова. Но определено остана голяма пропаст, изпълненена с теории и схеми до следващата книга "Евърмор", която за мое огромно щастие е по книжарницаите от известно време насам. Така че няма да ми се наложи да чакам по принуда.




1 коментар: